W Motoroom/Towarowa zdiagnozowali, iż przyczyną nieszczelności w okolicach pompy paliwa nie jest przesiąkająca uszczelka.
Otóż, paliwo wydostaje się wzdłuż śrub mocujących pompę paliwa (po gwincie).
Stary,mia³em ten sam defekt,paliwo ciek³o na silnik,który ledwie uda³o siê po tym umyæ(naft± posz³o bo ¿adna,,cudowna "chemia motocyklowa tego nie bra³a.Uszczelka przepuszcza tylko i wy³±cznie z jednego powodu:jest nie precyzyjnie zamontowana.Przekona³em siê o tym sam po ¶ladach docisku na gumie,która by³a w bardzo dobrym stanie.Ca³kiem mo¿liwe ,¿e tego monta¿u dokonuj± ju¿ w Polsce choæ pewno¶ci nie mam,natomiast wiem ,¿e jesli kto¶ montuje ci±gle to samo w fabryce to ma dryg ¿e zrobi to dobrze z zamkniêtymi oczami.Trzeba by by³o znaæ dynamikê usterek w pañstwie ¶rodka by mieæ jasno¶æ gdzie jest wiêcej psujmonterów. Tak na marginesie dodam ,ze ta wymiana u mnie tej uszczelki poskutkowa³a pozrywaniem gwintów mocowania baku,które bedê zmuszony przerabiaæ we w³asnym zakresie na wiêksze.O zgubieniu chromowanej nakrêtki nie wspomnê.Patent na bezawaryjnego Junaczka jest jeden.OMIJANIE ALMOTOWSKICH SERWISÓW.3000km przelatane bez serwisu po prostu bajka.Po serwisie,problem/problemie ...dewastacja,pogubione nakrêtki,zerwane gwinty,rozkalibrowane otwory,brzêcz±ce elementy,rozerwane otwory na gumie amortyz.bicie ³añcucha,masa b³êdów na komputerze,naprawianie moto w lesie 400km od domu.Kto chce serwisowaæ,proszê bardzo.Kto zaryzykuje ten nie pojedzie...