Autor Wątek: Gmole Almot  (Przeczytany 3626 razy)

Kirin

• Uzytkownik
Gmole Almot
« dnia: Lipiec 08, 2015, 07:22:22 am »
Ktos zamawial moto /  kupowal orginalne gmole od Almotu? Jak to sie prezentuje i sprawdza w praktyce?

Łysy

• MadaFaka
  • Administrator
  • Uzytkownik
  • Pasja czyni wolnym...
Odp: Gmole Almot
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2015, 10:56:34 am »
Ktos zamawial moto /  kupowal orginalne gmole od Almotu? Jak to sie prezentuje i sprawdza w praktyce?
A to Almot ma w ofercie gmole ??
Mój Junak- moja  duma !!! Harley mój to jest TO !!!

Yola

• Uzytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2015, 08:25:42 am »
Te drugie to nie Almot ino Motonautlius, mam takie. Wyglądają, jakby moto miało zaraz odlecieć   ;D ale dobrze spełniją swoje zadanie  :P. Przy montażu minimalnie coś nie pasowało, ale po zastosowaniu starej metody "siłą i gwałtem" raz dwa były przykręcone  8)

Łysy

• MadaFaka
  • Administrator
  • Uzytkownik
  • Pasja czyni wolnym...
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2015, 09:13:09 am »
Mój zachwyt wzbudza ta osłona chłodnicy.......zapewnia utrzymanie odpowiednie temperatury silnika przy -15 st C  ;D
Mój Junak- moja  duma !!! Harley mój to jest TO !!!

tunn

• Poczatkujacy
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2018, 10:03:03 am »
Odgrzebuję temat
Czy ktoś wie gdzie koło Warszawy można zakupić gmole do m16 125?, rozmawiałem z Frankim musiałbym do niego donić ok. 400 km na przymiarkę bo ma do 350 a mówił że oba motory różnią się mocowaniem HELP

kryha666

• Uzytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2018, 11:42:00 am »
Odgrzebuję temat
Czy ktoś wie gdzie koło Warszawy można zakupić gmole do m16 125?, rozmawiałem z Frankim musiałbym do niego donić ok. 400 km na przymiarkę bo ma do 350 a mówił że oba motory różnią się mocowaniem HELP
Faktycznie gmole różnią się nie tyle przy pojemności silnika co od rocznika 2015. Franky'ego pasują do starszych roczników a z nowszymi ma problem już od dłuższego czasu ;)
Od 2015 jest inna długość dolnego mocowania gmoli i tylko na to zwracaj uwagę przy zakupie.
Od 3 lat mam gmole z motonaulitiusa i nadal chrom się trzyma ;) https://motonautilus.pl/kategoria/81/junak-m16