Autor W▒tek: Problem z odpaleniem  (Przeczytany 7350 razy)

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Problem z odpaleniem
« dnia: 18 Czerwiec 2012, 09:50 »
Hejka,

Mia┼é kto┼Ť mo┼╝e taki problem:

po d┼éu┼╝szej je┼║dzie, przypadkowo zgas┼é mi moto na parkingu , nast─Öpnie zaraz chcia┼éem go odpali─ç i junak odm├│wi┼é pos┼éusze┼ästwa? wygl─ůda┼éo to co najmniej tak jakby brak┼éo mu pr─ůdu. Niby kr─Öci┼é, ale za ka┼╝dym nast─Öpnym razem s┼éabiej...My┼Ťla┼éem, ┼╝e straci┼éem ┼éadowanie albo cu┼Ť i pad┼é aku...
zostawi┼éem moto na jakie┼Ť 30min kiedy rozkminia┼éem problem w cieniu, po czym poszed┼éem go sprawdzi─ç...i odpali┼é za pierwszym razem... kto┼Ť wie w czym przyczyna? mia┼é kto┼Ť podobnie? Przegrza┼é si─Ö czy co?

Offline radek

  • Heaven's Rider [ * 8.09.2012 ]
  • Priv
  • WiadomoÂci: 275
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #1 dnia: 18 Czerwiec 2012, 11:03 »
mia┼éem bardzo podobnie: zgas┼é podczas jazdy, spali┼é si─Ö bezpiecznik, kolejne 2 bezpieczniki spali┼é jak zmieni┼éem na nowe - przy prze┼é─ůczaniu czerwonego guzika zap┼éonu, serwis wzi─ů┼é go do naprawy, ale zadzwonili, ┼╝e wszystko jest OK bo u nich odpali┼é za pierwszym razem. Podobno mimo to sprawdzili temat (tak przynajmniej m├│wili), ale niczego nie znale┼║li. Od tamtej pory je┼║dzi normalnie, ale dziwna to sytuacja
"ale bajka, dosiada─ç tego bike'a..."

Offline i

  • Priv
  • WiadomoÂci: 576
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #2 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:25 »
U mnie pali┼éy si─Ö bezpieczniki jak mia┼éem zwarcie w ┼╝ar├│wce w tylnym ┼Ťwietle.
"Nie dyskutuj z idiot─ů bo sprowadzi Ci─Ö do swojego poziomu i wygra do┼Ťwiadczeniem"

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #3 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:29 »
mia┼éem bardzo podobnie: zgas┼é podczas jazdy, spali┼é si─Ö bezpiecznik, kolejne 2 bezpieczniki spali┼é jak zmieni┼éem na nowe - przy prze┼é─ůczaniu czerwonego guzika zap┼éonu, serwis wzi─ů┼é go do naprawy, ale zadzwonili, ┼╝e wszystko jest OK bo u nich odpali┼é za pierwszym razem. Podobno mimo to sprawdzili temat (tak przynajmniej m├│wili), ale niczego nie znale┼║li. Od tamtej pory je┼║dzi normalnie, ale dziwna to sytuacja
U mnie pali┼éy si─Ö bezpieczniki jak mia┼éem zwarcie w ┼╝ar├│wce w tylnym ┼Ťwietle.

Hm no ale raczej bezp. sie nie spalil bo potem odpalil bez problemow jak ostygl...nie wiem czy on ma jakas blokade czy cu wlasnie...zdziwilem sie mocno tym fakapem

Offline úysy

  • MadaFaka
  • Administrator
  • *****
  • WiadomoÂci: 2726
  • Pasja czyni wolnym...
  • Model: M 16 LS 650 + HD FXSTC '94
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #4 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:36 »
mo┼╝e chcia┼é sobie odsapn─ů─ç bo dawa┼ée┼Ť mu w palnik :)
Mˇj Junak- moja  duma !!! Harley mˇ│j to jest TO !!!

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #5 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:37 »
mo┼╝e chcia┼é sobie odsapn─ů─ç bo dawa┼ée┼Ť mu w palnik :)
no wlasnie kucze ostatnio jezdze spokojnie baaaardzo spokojnie:D

Offline Pumpernikiel

  • Administrator
  • *****
  • WiadomoÂci: 529
  • Model: Junak M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #6 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:40 »
Gdzies jest moj "temat w tym temacie" jak zgasnie to nie odpalisz od razu, tylko po paru sekundach az silnik krokowy na przepustnicy wroci w pozycje rozruchu.

Offline radek

  • Heaven's Rider [ * 8.09.2012 ]
  • Priv
  • WiadomoÂci: 275
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #7 dnia: 18 Czerwiec 2012, 15:47 »
Gdzies jest moj "temat w tym temacie" jak zgasnie to nie odpalisz od razu, tylko po paru sekundach az silnik krokowy na przepustnicy wroci w pozycje rozruchu.

ja czekałem - przy trzeciej próbie odpalenia (po zmianie bezpiecznika) to już minęło około pół godziny (holowanie) i mimo to dupa...
"ale bajka, dosiada─ç tego bike'a..."

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #8 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:03 »
Gdzies jest moj "temat w tym temacie" jak zgasnie to nie odpalisz od razu, tylko po paru sekundach az silnik krokowy na przepustnicy wroci w pozycje rozruchu.
a to nie widzialem tu takiego tematu, hm dobrze wiedziec, ale kurde nie pierwszy raz mi zgasl i jakos odpalal od razu...az to sprawdze, zduse dziada i zobacze czy odpali od razu czy nie...

Offline Grisza

  • Priv
  • WiadomoÂci: 66
  • Model: Yamaha xvs950, M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #9 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:12 »
Ja kiedy┼Ť odpali┼éem dopiero za 3 razem. Kr─Öci┼é, ale nie odpala┼é. Dopiero po drugiej pr├│bie si─Ö zorientowa┼éem, ┼╝e przypadkowo przestawi┼éem paluchem g┼éowny wy┼é─ůcznik w pozycj─Ö off  ;D
Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu :)

Offline Servi

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 97
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #10 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:13 »
ja mialem raz zonka - nie odstawilem stopki. lol xd

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #11 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:16 »
Ja kiedy┼Ť odpali┼éem dopiero za 3 razem. Kr─Öci┼é, ale nie odpala┼é. Dopiero po drugiej pr├│bie si─Ö zorientowa┼éem, ┼╝e przypadkowo przestawi┼éem paluchem g┼éowny wy┼é─ůcznik w pozycj─Ö off  ;D
Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu :)
ja mialem raz zonka - nie odstawilem stopki. lol xd
ze stopka fakap tez mialem pare razy dlatego teraz nie mam tego czujnika;D moge odpalic na stopce i jest git:)

zrobilem lepsza rzecz, zostawilem moto na biegu i probowalem odpalic...bez skutku, zaczelem grzebac w bezp i sprawdzalem czy jest ok, po czym skapnalem sie ze jest na biegu wcisnalem sprzeglo i odpalil;d to dopiero fakap.

Offline Servi

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 97
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #12 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:20 »
Ja kiedy┼Ť odpali┼éem dopiero za 3 razem. Kr─Öci┼é, ale nie odpala┼é. Dopiero po drugiej pr├│bie si─Ö zorientowa┼éem, ┼╝e przypadkowo przestawi┼éem paluchem g┼éowny wy┼é─ůcznik w pozycj─Ö off  ;D
Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu :)
ja mialem raz zonka - nie odstawilem stopki. lol xd
ze stopka fakap tez mialem pare razy dlatego teraz nie mam tego czujnika;D moge odpalic na stopce i jest git:)

zrobilem lepsza rzecz, zostawilem moto na biegu i probowalem odpalic...bez skutku, zaczelem grzebac w bezp i sprawdzalem czy jest ok, po czym skapnalem sie ze jest na biegu wcisnalem sprzeglo i odpalil;d to dopiero fakap.



euforia zapierrrrrrr***** na junaku przycmiewa rozum. tez tak mam xd szczegolnie jak rury puste, juz stopery do uszu kupione :p btw leci ktos jeszcze na pustych na zlot ?

zdzichfur

  • GoŠ
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #13 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:22 »
btw leci ktos jeszcze na pustych na zlot ?


Oczywi┼Ťcie  ;D
ca┼éy Dolny┼Ťl─ůsk  ;D

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #14 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:24 »
Ja kiedy┼Ť odpali┼éem dopiero za 3 razem. Kr─Öci┼é, ale nie odpala┼é. Dopiero po drugiej pr├│bie si─Ö zorientowa┼éem, ┼╝e przypadkowo przestawi┼éem paluchem g┼éowny wy┼é─ůcznik w pozycj─Ö off  ;D
Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu :)
ja mialem raz zonka - nie odstawilem stopki. lol xd
ze stopka fakap tez mialem pare razy dlatego teraz nie mam tego czujnika;D moge odpalic na stopce i jest git:)
zrobilem lepsza rzecz, zostawilem moto na biegu i probowalem odpalic...bez skutku, zaczelem grzebac w bezp i sprawdzalem czy jest ok, po czym skapnalem sie ze jest na biegu wcisnalem sprzeglo i odpalil;d to dopiero fakap.
euforia zapierrrrrrr***** na junaku przycmiewa rozum. tez tak mam xd szczegolnie jak rury puste, juz stopery do uszu kupione :p btw leci ktos jeszcze na pustych na zlot ?
sry. poprawione. tez lece na pustych.

dobra panowownie nie oftopujemy juz
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwiec 2012, 16:30 wys│ana przez nemook »

zdzichfur

  • GoŠ
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #15 dnia: 18 Czerwiec 2012, 16:27 »
nemook popraw posta bo jest nieczytelny    8)

Offline Kogut

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 93
  • Model: M-11
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #16 dnia: 19 Czerwiec 2012, 14:41 »
i znowu to samo.
przy zatrzymywaniu i redukcji na 1 ga┼Ťnie (ale te┼╝ na 2 mu si─Ö zdarza)
przy ruszaniu te┼╝ mu si─Ö zdarza
ju┼╝ nie mam pomys┼éu czym to mo┼╝e by─ç spowodowane 

Offline Tomala

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 357
  • Model: By┼é M16 Black/By┼é Kawasaki Versys Grand Tourer
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #17 dnia: 23 Maj 2014, 21:15 »
Mo┼╝e kto┼Ť z was mi podpowie gdzie szuka─ç,ot├│┼╝ ni z gruszki ni z pietruszki motorek zacz─ů┼é stroi─ç focha kazdego ranka gdy odpalam,po chwili ga┼Ťnie.Wygl─ůda to tak jakby mu ssanie zdech┼éo.Po kilku przegaz├│wkach ┼éapie obroty i potem juz jest oki.Zgasze ,ostygnie i od nowa problem ,miesza miesza az za┼éapie,

Offline nemook

  • Priv
  • WiadomoÂci: 1084
    • Galeria Nemook'a
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #18 dnia: 10 Czerwiec 2014, 18:13 »
te┼╝ tak mam... nie znalaz┼éem leku na to p├│ki co... w serwisie m├│wili ┼Ťwiece wymieni┼éem i g├│wno...

Offline Tomala

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 357
  • Model: By┼é M16 Black/By┼é Kawasaki Versys Grand Tourer
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #19 dnia: 10 Czerwiec 2014, 18:53 »
Dosy─ç to irytuj─ůcy problem....ale poszukam jak znajde to napisze.

Offline Kiler

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 70
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #20 dnia: 11 Czerwiec 2014, 15:22 »
Hm... a ju┼╝ my┼Ťla┼éem, ┼╝e to tylko m├│j ma tak─ů przypad┼éo┼Ť─ç. Od jakiego┼Ť czasu mam ten sam problem. Na zimnym przygasa, a jak si─Ö rozgrzeje wszystko jest ok.

Offline MUCHOMOR

  • gdzie s─ů moje piniendze za las!
  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 58
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #21 dnia: 18 Czerwiec 2014, 18:29 »
Ja z kolei jestem przerazony tym ile te moto ma wad i awarii ktore ujawniaja sie juz po 3,700km!!! No way ChRL, nigdy...
(J)Junak- legenda kt├│ra ┼é─ůczy pokolenia...

Offline andrzejsas

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 172
  • Model: M11 320
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #22 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:34 »
MUCHOMORKU  NIE KA┼╗DY JEST TAK MOCNO WADLIWY, jak poje┼║dzisz mo┼╝e stwierdzisz: mnie to nie dotyczy
a jak kupi┼ée┼Ť to korzystaj pe┼én─ů >>>>> ;D
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwiec 2014, 10:22 wys│ana przez andrzejsas »

Offline MUCHOMOR

  • gdzie s─ů moje piniendze za las!
  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 58
  • Model: M16
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #23 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:08 »
W maju sprzeda┼éem Aprilie RSV 1000 Factory z 2006r bo nie nad─ů┼╝a┼éem jej tankowa─ç. Chcia┼éem co┼Ť fajnego ale za razem bardziej ekonomicznego. Przewertowa┼éem te forum no i magiczne 3L/100km przem├│wi┼éo. Apka mia┼éa 42.000km nalotu i jezdzi┼éa absolutnie jak nowa. Czy uwa┼╝asz ┼╝e Junak zrobi 20.000km na oryginalnym silniku? Teraz, z perspektywy posiadacza M16 uwa┼╝am ┼╝e nie.
(J)Junak- legenda kt├│ra ┼é─ůczy pokolenia...

Offline darul

  • Uzytkownik
  • WiadomoÂci: 927
  • Model: M16 - czerwony
Odp: Problem z odpaleniem
« Odpowied╝ #24 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:14 »
W maju sprzeda┼éem Aprilie RSV 1000 Factory z 2006r bo nie nad─ů┼╝a┼éem jej tankowa─ç. Chcia┼éem co┼Ť fajnego ale za razem bardziej ekonomicznego. Przewertowa┼éem te forum no i magiczne 3L/100km przem├│wi┼éo. Apka mia┼éa 42.000km nalotu i jezdzi┼éa absolutnie jak nowa. Czy uwa┼╝asz ┼╝e Junak zrobi 20.000km na oryginalnym silniku? Teraz, z perspektywy posiadacza M16 uwa┼╝am ┼╝e nie.

to po co si─Ö m─Öczysz....... chyba troch─ů nie masz racji bo mam na swoim 14tkm i je┼║dzi jak "twoja apka" po 42000km.
Darek